Regels

1. Het toernooi zal worden gespeeld op woensdagmiddag 5 april 2023 op sportpark 'Gerner' te Dalfsen. Bij afgelasting zal het toernooi plaatsvinden op woensdagmiddag 12 april 2023.
De finales vinden plaats op vrijdagavond 14 april 2023 bij VV Hoonhorst

2. Het wedstrijdschema en de kleedkamer-indeling treft u aan op deze website onder het tabblad 'wedstrijdschema'. De ligging van de velden en kleedkamers kunt u vinden onder het tabblad 'locatie'.

3. De kantine van ASC staat tot uw beschikking. Hier bevinden zich tevens het wedstrijdsecretariaat en de organisatie.

4. Het jongenstoernooi en het meisjestoernooi worden dit jaar gespeeld volgens de regels van de KNVB O12, dus 8 tegen 8 op "halve velden".
Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper in de handen worden opgepakt.
De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten (dus niet meer uit de handen). Dat mag zowel door de keeper als door een veldspeler gedaan worden.
Ingooien is niet meer met de hand, maar is vervangen door indribbelen (dus niet inpassen!).
Hoekschoppen zijn vervangen door in te dribbelen of in te passen vanuit de hoek.
Vrije trap mag gepasst, ingedribbeld of geschoten worden.
Bij elke spelhervatting neemt de tegenstander minstens 5m afstand.
Ga voor meer info naar : www.knvb.nl/pupillenvoetbal

Zonder uitdrukkelijke toestemming van de organisatie is het niet toegestaan een speler in meerdere teams te laten spelen (dus ook niet in de finale).

5. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters van de voetbalverenigingen FC Dalfsen, ASC '62, SV Dalfsen, Hoonhorst en Lemelerveld.

6. Protesten over scheidsrechterlijke beslissingen worden niet in behandeling genomen.

7. Elk team zorgt voor een tenue. De kleuren van de tenues zijn aangegeven bij de poule-indelingen. Wanneer echter twee teams tegen elkaar spelen met (nagenoeg) dezelfde shirts, dient het eerstgenoemde team reserveshirts te dragen. De leider kan deze ophalen bij het wedstrijdsecretariaat (ook weer inleveren!). 

8. Een team dat te laat verschijnt krijgt per volle 3 minuten een tegendoelpunt.

9. Alle wedstrijden duren 2x12½ minuut. Het begin-, rust- (dit is tevens het beginsignaal voor de tweede helft, dus zo snel mogelijk wisselen want de tijd loopt door!) en eindsignaal worden centraal aangegeven en is in alle gevallen bindend. De wedstrijd stopt dus direct. Alleen een reeds toegekende strafschop mag nog worden genomen. Zowel bij de jongens als bij de meisjes mag er doorlopend en onbeperkt worden gewisseld (bij voorkeur tijdens de rust). Het eerstgenoemde team in het wedstrijdprogramma verdedigt het doel aan de zijde van de kantine en heeft de aftrap.

10. Eindigen meerdere teams in dezelfde poule met een gelijk aantal winstpunten, dan beslist het doelsaldo. Is dit ook gelijk, dan beslist het hoogste aantal gescoorde doelpunten. Vervolgens beslist het onderlinge resultaat. Indien dit nog gelijk is, dan worden er door ieder team vijf strafschoppen genomen door verschillende spelers.

11. Op vrijdagavond 14 april zijn de finalewedstrijden bij VV Hoonhorst

De finale wedstrijden duren 2x15 minuten. Indien de finale gelijk eindigt, wordt er 2x5 minuten verlengd. Als na de verlenging de stand nog gelijk is, dan worden er door ieder team vijf strafschoppen genomen door verschillende spelers. Indien er na vijf strafschoppen nog geen winnaar is, mag ieder team steeds één strafschop nemen, tot dat er een winnaar is. Indien er door omstandigheden de poulewedstrijden worden uitgesteld naar 12 april, vervalt de finalewedstrijden.

12. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagavond 14 april 2023 na afloop van de finale van de jongens-A-poule. Wij verzoeken de aanvoerders van alle teams hier in ieder geval bij aanwezig te zijn. Er is een vaantje voor iedere deelnemer. Er zijn prijzen voor alle finalisten en wisselbekers voor de winnaars van de meisjes- en jongens-A-poule (de Zelle-bokaal). Deze wisselbeker mag worden behouden indien een school deze 3 x achter elkaar of 5 x in totaal heeft gewonnen. Hierna begint een nieuwe serie.

13. De winnaar van de jongens-A-poule en de winnaar van de meisjes-A-poule spelen het regio-finaletoernooi.

14. Deelname is op eigen risico. Tevens is de organisatie evenmin als een der verenigingen niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of vernielde eigendommen van de deelnemers.

15. Publiek wordt dringend verzocht zich niet in de onmiddellijke omgeving van de doelen te begeven (TENMINSTE 5 METER VAN DE DOELEN VANDAAN!!!) en de middellijnen vrij te houden. Wij verzoeken de leiders erop toe te zien dat ook hun spelers deze aanwijzing in acht nemen.

16. In die gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

17. Tijdens de wedstrijden is het verplicht om scheenbeschermers te dragen. Leiders dienen hier op toe te zien.

Wij wensen u een sportief toernooi,

Commissie Schoolvoetbal Gemeente Dalfsen

Vanuit de KNVB de laatste versie van de regels www.knvb.nl/pupillenvoetbal

Organisatie

Scholen Dalfsen
Sander Dieker (CBS de Spiegel)

Scholen Lemelerveld
Jeffrey Hendriks

A.S.C.'62
Leon Ruitenberg

v.v. Lemelerveld
Servan Kroes

v.v. Hoonhorst
Raymond Huijsmans

S.V.D.
Robert Wennemars

FC Dalfsen
Robert Wennemars
Demi Verhaar

 

Bij vragen of bij calamiteiten graag contact opnemen met een van de leden van de commissie. Onder andere op de opgave formulieren staan (mail-) adres en telefoonnummer.

Verenigingen